De nieuwe lichting kasten is binnen.

Zaterdag, 30 december 2017 

Wei Wei, Willem en de chauffeur hadden de eer om deze lichting in ontvangst te nemen.

Nomi had het juiste bezoekadres in Nijkerkerveen doorgegeven, maar ondanks de ingeschakelde TomTom vroegen we ons af of we wel op het juiste adres aan zouden komen: We passeerden borden met het opschrift Wassenaar en Oude Groevenbeek van Natuurmonumenten.

Maar er klonk een zucht van verlichting toen we de kasten in de oude kas opgestapeld zagen. We zijn op het goede adres. De kasten zijn van goede kwaliteit hout, voorzien van steenmartersluis, veranda en het dak is afgewerkt met dakleer.

Het was passen en meten om alle kasten in de semi vrachtwagen onder het dekzeil gestouwd te krijgen, zeker omdat er ook nog een groot formaat kerkuil kast richting Wageningen mee moest. Wei Wei moest op de terugweg maar een beetje inschikken om de laatste kasten mee te krijgen.

Na onder het genot van koffie en oliebollen allerlei wetenswaardigheden uitgewisseld te hebben met betrekking tot kerkuilen, steenuilen, ijsvogels, knieën, fotoapparatuur en bezochte natuurgebieden werd met de belofte om eens bij elkaar te komen de terugtocht aangevangen.

Het was weer een memorabele dag voor de nieuw opgerichte steenuilen werkgroep Wageningen.