Na de gidsenvergadering van 2 december jongstleden was het weer tijd voor een PE, die deze keer uit twee delen bestond. Eerst werd er door Peter van der Bel een inspirerende lezing gegeven over de succesvolle WO II excursie.

Hierna konden onder deskundige leiding van Jaap Norg, meerdere gidsen deze excursie in het veld beleven. Onder ideale gezonde weersomstandigheden, weinig wind en een temperatuur van net onder het vriespunt, werden de in de lezing vermelde locaties bezocht.

Als bonus werden er nog een aantal opmerkelijke waarnemingen gedaan: Dodemansvingers paddenstoelen, dassenspoor op het berijpte terrein van het vliegveld, een stuk betonijzer in een afgezaagde boomstronk (voor of na het vellen van de boom aanwezig werd de discussie), een grote hoeveelheid aan dassenlatrines op één plek, volgens één van de aanwezigen was dat één groot schijthuis en niet te vergeten een kort geleden ontdekte put, netjes weer afgedekt.

Als dank voor het gidsen werd aan het einde van de excursie een fles geestrijk vocht door Co aan Jaap overhandigd, welk door hem in dank aanvaard werd.